U bent hier:

Geïsoleerde kanaalplaten

Geïsoleerde kanaalplaten

De geïsoleerde kanaalplaten van Waardo Beton b.v. zijn leverbaar in een hoogte van 200, 265 en 320 mm., en kunnen als vrijdragende voorgespannen systeemvloeren van beton als begane grondvloer in zowel woningbouw als utiliteitsbouw worden toegepast.

Gewichtsbesparing

Kanaalplaten zijn prefab betonnen systeemvloeren met voorspanwapening. De vloerelementen zijn in de lengterichting voorzien van ronde holle kanalen wat een gewichtsbesparing oplevert en resulteert in een relatief laag eigen gewicht. De geïsoleerde kanaalplaten zijn standaard voorzien van een fabrieksmatig aangebracht brandvertragend isolatiemateriaal (EPS 60) en zijn leverbaar met een Rc-waarde van 3,7; 4,2; 5,0; 6,0 en 6,5 met een isolatiedikte van respectievelijk 133 , 153 , 183 , 183 en 203 mm.

Oplegging

De geïsoleerde kanaalplaten kunnen worden geleverd met een geïsoleerde kopoplegging (m.b.v. oplegnokken) of kunnen t.p.v. de oplegging isolatievrij worden uigevoerd. Schuine plaatkoppen zijn fabrieksmatig mogelijk tot een hoek van tot 60º.

Bouwtempo

Vrije overspanningen tot ca. 15.000 mm. behoren tot de mogelijkheden. Vanwege de eenvoudige verwerking en directe belastbaarheid in de uitvoering kan een snel bouwtempo worden gerealiseerd. Onderstempeling van de vloerelementen is hierbij niet noodzakelijk. De kanaalplaten kunnen over het algemeen zonder constructieve druklaag en/of bijleg wapening worden toegepast.

Elementen

Buiten de standaardbreedte van 1200 mm. zijn er diverse pasplaten leverbaar om een flexibele plaatindeling mogelijk te maken. Fabrieksmatig kunnen bouwkundige en constructieve sparingen van verschillende afmetingen worden aangebracht. Grotere sparingen kunnen m.b.v. de thermisch verzinkte standaard raveelijzers in een vloerveld worden opgenomen.

Verwerkingsvoorschriften voorgespannen geïsoleerde kanaalplaten

Om de verwerkingsvoorschriften van de geïsoleerde kanaalplaten te zien klik hier of ga naar het menu downloads.

Technische specificaties voorgespannen geïsoleerde kanaalplaten

Om de technische specificaties van de geïsoleerde kanaalplaten te zien klik hier of ga naar het menu downloads.

Kwaliteitsverklaringen/Certificaten

De Waardo voorgespannen kanaalplaten zijn voorzien van CE-markering een Erkend BB-aansluitdocument, KOMO kwaliteitsverklaring en NL-BSB certificaat. Dit betekent dat de elementen voldoen aan de in de hiervoor geldende normen staande eisen en specificaties. Naast onze eigen kwaliteitsbewaking wordt er door KIWA Nederland b.v. controle uitgeoefend op het product en het productieproces.