U bent hier:

Kanaalplaten

Kanaalplaten

Waardo kanaalplaten, leverbaar in een hoogte van 165, 200, 265 en 320 mm., kunnen als voorgespannen vrijdragende systeemvloeren in zowel de woningbouw, als de utiliteitsbouw toegepast worden. Bijvoorbeeld als ongeïsoleerde begane grondvloer, kelderdek, verdiepingsvloer of dakvloer.

Gewichtsbesparing

Kanaalplaten zijn prefab betonnen systeemvloeren met voorspanwapening. De vloerelementen zijn in de lengterichting voorzien van ronde holle kanalen wat een gewichtsbesparing oplevert en resulteert in een relatief laag eigen gewicht. Vanwege de glad afgewerkte onderzijde met afgeronde zijkanten is bij kanaalplaten een minimale plafondafwerking benodigd. Op de ruwe bovenzijde zijn verschillende vloerafwerkingen mogelijk.

Bouwtempo

Vrije overspanningen tot ca. 15.000 mm. behoren tot de mogelijkheden. Vanwege de eenvoudige verwerking en directe belastbaarheid in de uitvoering kan een snel bouwtempo worden gerealiseerd worden. Constructieve onderstempeling van de vloerelementen is hierbij niet noodzakelijk. De kanaalplaten kunnen over het algemeen zonder constructieve druklaag en/of bijleg wapening worden toegepast. Schuine plaatkoppen zijn fabrieksmatig mogelijk tot een hoek van tot 60º.

Elementen

Buiten de standaardbreedte van 1200 mm. zijn er diverse pasplaten leverbaar om een flexibele plaatindeling mogelijk te maken. Fabrieksmatig kunnen indien gewenst bouwkundige en constructieve sparingen van verschillende afmetingen worden aangebracht. Tevens kunnen fabrieksmatig centraaldozen worden ingestort. Grotere sparingen en of trapgaten kunnen m.b.v. de thermisch verzinkte standaard raveelijzers in een vloerveld worden opgenomen. Indien gewenst kunnen de kanaalplaten worden opgeruwd en/of worden voorzien van ontwateringsgaatjes.

Verwerkingsvoorschriften voorgespannen kanaalplaten

Om de verwerkingsvoorschriften van de voorgespannen kanaalplaten te zien Klik hier of ga naar het menu downloads.

Technische specificaties van de Waardo voorgespannen kanaalplaten

Om de technische specificaties van de voorgespannen kanaalplaten te zien Klik hier of ga naar het menu downloads.

Kwaliteitsverklaringen/Certificaten:

De Waardo voorgespannen kanaalplaten zijn voorzien van CE-markering een Erkend BB-aansluitdocument, KOMO-kwaliteitsverklaring en NL-BSB certificaat. Dit betekent dat de elementen voldoen aan de in de hiervoor geldende normen staande eisen en specificaties. Naast onze eigen kwaliteitsbewaking wordt er door KIWA Nederland b.v. controle uitgeoefend op het product en het productieproces.